SUZUKI - Nelivedon asiantuntija

Share |
16.01.2014

Jatkuvan tuotekehityksen periaate ja yli 40 vuoden kokemus nelivetotekniikasta ovat tuottaneet laajan nelivetomalliston, joka on kerännyt arvostusta ja tyytyväisiä asiakkaita ympäri maailmaa. Suzuki tunnetaan erittäin kestävien nelivetoautojen valmistajana. Suzukin ensimmäinen nelivetomalli LJ10 esiteltiin Japanissa vuonna 1970. Pian Suzukin nelivedot levisivät ympäri maailmaa.

TURVALLISTA ETENEMISTÄ
Neliveto on Suomen vaativissa keliolosuhteissa tärkeä lisä auton turvavarustukseen. Nelivedon ansiosta liikkeellelähdöt käyvät varmasti myös sateen, lumen ja jään liukastuttamilla teillä. Kaarreajo on vakaata eikä jäisenkään mäen nouseminen tuota ongelmia. Maastossa ja mökkiteillä nelivedolla varustettu auto on omassa elementissään.


      

Grand Vitara - Jatkuva neliveto
Grand Vitaran jatkuva neliveto jakaa voimaa kaikille pyörille varmistaen näin parhaan pidon kaikilla alustoilla. Keskikonsoliin sijoitetulla valitsimella vaihdat nopeasti ja helposti eri nelivetomuotojen (4H, 4H Lock ja 4L Lock) välillä. 4H eli nopea neliveto on tarkoitettu päivittäiseen ajoon, jolloin voima jakautuu etu- ja taka-akseleiden välillä 47/53-suhteessa. 4H Lock eli lukittu nopea neliveto on maastoajoa varten, voima jakautuu 50/50-suhteessa etu- ja taka-akseleiden välillä. 4L Lock eli alennusvaihde lähes kaksin- kertaistaa vetovoiman ja sopii todellisiin offroad-tilanteisiin, jossa vaaditaan reilusti pitoa matalissa nopeuksissa. 4H Lock soveltuu hyvin syvässä mudassa, lumessa tai hiekassa ajamiseen. 4H:n ja 4H Lockin välillä voidaan vaihtaa liikkeessa alle 100 km/h nopeudessa.

  Jimny - Drive Action 4x4 
Drive Action 4x4 -nelivetojärjestelmässä vetotapaa (2WD, 4WD ja 4WD-L) vaihdetaan keskikonsolissa sijaitsevista napeista. 2WD-asennossa Jimny on takavetoinen. 4WD-napista kytkeytyy nopea neliveto, joka sopii tasaisemmille alustoille, kuten metsäpoluille ja hiekkateille. 4WD-L nappia painamalla kytketään hidas neliveto, kun tarvitaan lisää pitoa jyrkkiin mäkiin tai rankempaan maastoon. Drive Action 4x4 -nelivetojärjestelmän paineilmalla toimivat napalukot mahdollistavat vaihtamisen takavedon ja nopean nelivedon välillä alle 100 km/h vauhdissa, kun ajo-olosuhteiden muutokset sitä vaativat. Hidasta nelivetoa kytkettäessä Jimnyn tulee olla paikoillaan.

 

SX4 X-OVER -  i-AWD 
i-ADW-nelivetojärjestelmässä vetotavan valintakytkin on keskikonsolissa kätevästi käden ulottuvilla. Valittavat asennot ovat 2WD, 4WD Auto ja 4WD Lock. 2WD-asennossa auto on etuvetoinen, joka on polttoainetaloudellisin ratkaisu ajettaessa kuivalla asfaltilla. 4WD Auto -asento on suositeltava ratkaisu jokapäiväiseen, muuttuvia olosuhteita sisältävään ajoon. Järjestelmän tekniikka tunnistaa kulloisenkin tilanteen jakaen voimaa takapyörille, mikäli etupyörien pito ei riitä. Kun etupyörien pito paranee, pienenee takapyörille välittyvä määrä. 4WD Lock -asennossa neliveto on jatkuvasti päällä ja voima jakautuu 50/50-suhteessa etu-ja takapyörien kesken. Asetus vaihtuu automaattisesti 4WD Auto -tilaan yli 60 km/h nopeudessa. 4WD Lock -asento on järkevä, kun ajetaan kelirikkoisella mökki- tai metsätiellä tai auraamattomassa lumessa.
  SX4 S-Cross - AllGrip
Suzukin arvostetun nelivetoteknologian uusin sukupolvi, AllGrip-nelivetojärjestelmä, varmistaa vakauden erilaisissa tie- ja keliolosuhteissa. AllGrip-nelivetojärjestelmä tarjoaa kuljettajan valittavaksi neljä ajotilaa (Auto, Sport, Snow ja Lock) helppokäyttöisellä keskikonsolin valitsimella. Auto-asento painottaa nelivedon polttoainetaloudellisuutta tyypillisissä ajo-olosuhteissa. Järjestelmä kytkee nelivedon automaattisesti päälle havaitessaan luistoa. Sport-asento parantaa kaarreajo-ominaisuuksia kohdistamalla takapyöriin lisää voimaa. Samalla se lisää myös moottorin nopeaa reagointia kaasupolkimen painallukseen, sekä pitää moottorin kierrosluvun korkeana CVT-vaihteistolla varustetuissa malleissa. Snow-asento lisää vakautta ja parantaa pitoa liukkailla pinnoilla jakamalla voimaa kaikille pyörille kaasupolkimen asennon ja ohjausliikkeiden perusteella. Lock-asennossa voima jakautuu tasaisesti etu- ja taka-akseleiden välillä, jonka vuoksi se sopii vaikeakulkuisessa ja vaativassa maastossa ajoon. Tila vaihtuu Snow-tilaan 60 km/h nopeudessa.

    Swift - 4x4
Swiftin 4x4 -järjestelmä on toteutettu viskokytkimellä. Neliveto kytkeytyy automaattisesti päälle, kun etu- ja taka-akseleiden välillä on pyörintänopeuseroa. Tämä järjestelmä vähentää polttoaineenkulutusta, sillä Swift on nelivetoinen vain tarvittaessa.
17.08.2018UUDISTUNUT SUZUKI VITARA
29.03.2018SUZUKI SWIFT 4×4 HYBRID
17.08.2018ENSIMMÄISET KUVAT TÄYSIN UUDESTA SUZUKI JIMNYSTÄ
29.03.2018SUZUKI VITARA GL NELIVETO NYT ALK. VAIN 19 990 ?
10.05.2017Ensiesittelyssä Täysin Uusi Suzuki Swift 4X4
13.12.2016VITARA Uusi Vitara saa kriittisimmänkin autoilijan myhäilemään tyytyväisenä
28.10.2015Uudet toimitilat 2.11.2015 alkaen
01.04.2015Uusi Suzuki Vitara
16.01.2014Isuzu tietoa
16.01.2014SUZUKI - Nelivedon asiantuntija

Siirry arkistoon »